20.05.2011 г.

БАНИЦА С МАЯ /ТЕГЛЕНА/

1 кг. брашно
400 мл. вода
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
½ кубче мая
9 с.л. олио
За плънката: Смесват се 300 гр. сирене, 3 яйца, 1-2 с.л. кисело мляко и 1 к.л. сода за хляб.
Размива се маята с малко вода, сол и захар. Замесва се меко тесто. Разделя се на 6 топки. Всяка топка се разточва на кръг с диаметър 20 см. и се намазва с олио. Така приготвените кръгчета се оставят за 10 мин. да се отпусне тестото. Всяко кръгче се разтегля на фина кора. Поставя се плънката и 1 с.л. олио, навива се на руло и се поставя в тава. След като се подредят всички кори, баница се оставя за 15 мин. Намазва се с олио и се пече на 200°.