21.05.2011 г.

Тиквички пълнени с риба тон

1 кг. тиквички
200 гр. риба тон /консерва/
настърган кашкавал
1 скилидка чесън
копър
4 с.л. зехтин
1 глава лук нарязан на дребно
1 настърган морков
сол
Тиквичките се разрязват по дължина на 2 парчета. С лъжица се отстранява вътрешността със семките. Задушават се лука и морковите с 2 с.л. вода. Прибавя се ситно нарязаната вътрешност на тиквичките, рибата тон от консерва, нарязания чесън и копър и половината кашкавал. С така получената смес се пълнат тиквичките. Пекат се на 200°. Изваждат се, поръсват се с настърган кашкавал и се пекат още 5 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар