19.05.2011 г.

ТУТМАНИК



500 мл. вода
3 яйца
4 с.л. кисело мляко
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
4 с.л олио
2/3 от кубчето мая за хляб
1 кг. брашно
300 гр. олио
Маята се разтваря в малко вода, прибавят се захар и сол и брашно до получаване на рядка каша. Тази смес се изсипва в съда с пресято брашно. Прибавят се яйца, кисело  мляко и олио. Замесва се твърдо тесто. Разделя се на три топки. Всяка топка се разтегля на дебела кора като за баница. Поръсва се със сирене и 1 с.л. олио и се навива на руло. Поставят се в дълбока намаслена тава.
Тутманикът се оставя на топло да втаса докато удвои обема си. Пече се около 1 час на 180°.

Няма коментари:

Публикуване на коментар