2.06.2011 г.

ПИТКИ СЪС СИРЕНЕ

500 гр. вода
2 яйца
½ кубче мая
3 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 кг. брашно

1 ч.л. масло
За пълнежа: 1 ч.ч. натрошено сирене смесено с 1 ч.л. червен пипер и 1 ч.л. чубрица или шарена сол
Маята се разтваря в топла вода и се добавят останалите продукти без 1 жълтък. Прави се кладенче в брашното, постепенно се сипва от сместа и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса докато удвои обема си. След това се разделя на 15 топки. Всяка топка се разстила по начина показан на снимката и се поставя от плънката.
Сгъва се на две и се притискат краищата. Усуква и се сплита на плитка.
Приготвените по този начин питки със сирене се поставят с намаслена тава. Намазват се с жълтък и се поръсват с шарена сол. Втасват 10 – 15 минути и се пекат на 180°.

Няма коментари:

Публикуване на коментар