3.06.2011 г.

Скалички



1 опаковка блат за торта
1 к.ч. орехови ядки
50 г. Конфитюр
1 ванилия
50 мл. олио
150 г. шоколадов кувертюр
Сироп: Кипава се 1 ч.ч. захар с 1 к.ч. вода. Сиропа се сваля от котлона и се овкусява с 50 мл. ром.
Крем: 125 г. масло, 80 г. захар, 1 к.ч. прясно мляко, 1 к.ч. пудра захар


Блата се натрошава на дребни парченца и се поставя в купа. Залива се със сиропа.
Смесват се захар, прясно мляко и какао. Загряват се до разтопяване на захарта. Получената смес се охлажда до 30° и се прибавя постепенно към размекнатото масло. Готовия крем се прибавя към блата. Прибавят се орехи, конфитюр, ванилия и олио. Омесва се с ръце и се оформят малки конуси. Всеки конус се потапя в шоколадов кувертюр. Приготвените скалички се поставят в хладилника за 1-2 часа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар