3.06.2011 г.

СЛАДКИШ С ЧЕРЕШИ




4 яйца 
1 ч.ч захар
½ пакетче бакпулвер
1 ½ ч.ч. брашно
2 ч.ч. череши без костилки




 
Яйцата се разбиват със захарта на пяна. Прибавя се брашното и бакпулвера. Изсипва се половината смес в намаслена и набрашнена тавичка. Отгоре се поставят измитите и изчистени от костилки череши и се изсипва останалата част от кексовото тесто. Пече се на 170°.

1 коментар:

  1. Анонимен14 юни 2014 г., 5:21

    Вчера го направих! Сложих по 170 г захар и брашно и трябва да споделя, че от много отдавна не съм яла толкова сполучлив и балансиран сладкиш! Ометохме го за отрицателно време, а 3-годишната ми девойка щеше да изяде и половината наведнъж, ако я бях оставила. Благодаря за рецептата!
    Наталия Милева

    ОтговорИзтриване