3.06.2011 г.

Наполеони




 400 г. бутер тесто
крем: 250 мл. студена течна сладкарска сметана, 1 пакетче ванилов пудинг
За намазване: 1 жълтък, 1 с.л. прясно мляко
Бутер тестото леко се разточва за да се получи квадрат 30х30 см. нарязва се на квадрати със страни 10 см. Всеки квадрат се намазва с разбитите жълтък и прясно мляко. Пекат се на 200° до златисто.
Ваниловия пудинг се приготвя съгласно указанията на опаковката. Охлажда се. Сладкарската сметана се разбива на твърд сняг и се прибавя към изстиналия крем.
Всяко изстинало квадратче се намазва с крем и се покрива с друго. Всяко сладкишче се намаза от всички страни с крем и се овалва в начупени кори

Няма коментари:

Публикуване на коментар