6.05.2012 г.

БАГЕТИ С ЧУБРИЦА




600 мл вода
100 мл прясно мляко
1 с.л. сол
1 с.л. захар
1 кубче мая
50 г масло
2 с.л. олио
1 кг брашно
1 пакетче шарена сол

От изброените продукти (без маслото) омесете меко и еластично тесто. Сложете тестото в купа, покрийте я с фолио. Оставете тестото да удвои обема си.
Разточете кора с дебелина 1 см. Нарежете правоъгълници с ширина 7-8 см, а дължината определете според тавичката за печене. Всеки правоъгълник намажете с разтопено  масло и поръсете с шарена сол и го усучете. Така приготвената багета поставете в тава намазана с масло. По желание намажете багетките отгоре с масло.
Приготвените багети отавете за 20 минути и след това печете в предварително загрята фурна.



Няма коментари:

Публикуване на коментар