23.06.2012 г.

КИФЛИЧКИ С ЛОКУМ


1 ч.ч. олио   
1 ч.ч. прясно мляко
3 яйца
8 с.л. захар
1 кубче мая
 1 ч.л. сол
4 бр. ванилия
брашно
2 кутии локум

 
Маята се размива с малко топло прясно мляко, брашно, 1 с.л. захар и 1 ч.л. сол. Оставя се около 10 минути да шупне. Яйцата се разбиват със захарта, прибавя се затопленото мляко,  ванилия и малко олио. Прави се кладенче в пресято брашно и се поставя сместа с мая. Постепенно в процеса на месене се прибавя яйчената смес. Тестото се меси докато престане да лепи по ръцете. След което се изважда върху плота и се меси в останалото олио. Оставя се на топло да втаса.
 Втасалото тесто се разделя на 4 топки. Всяка топка се разточва на кора дебела 0,5 см. и се нарязва на триъгълници. Върху всеки триъгълник се поставя парче локум и се навива във формата на кифла. Така оформената кифла се намазва с разбит жълтък, поръсва се