8.08.2012 г.

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ПО ЯПОНСКИ


2 с.л. светъл соев сос
2 с.л. бяло вино
500 г. пилешки дробчета
2 с.л. олио
1 зелена чушка
4 стръка зелен лук
1 скилидка чесън
1 с.л. джинджифил
½ ч.л. лют червен пипер
3 с.л. тъмен соев сос

Пилешките дробчета изчистени и нарязани се мариноват с светлия соевия сос и виното за  20-30 минути.  След това дробчетата се отцеждат от марината и леко се подсушават. Пържат се в силно загряно олио около 3-4 минути. Прибавят се чушките нарязани на кубчета и зеленият лук нарязан на ивици и се пържат още около 2-3 минути. Накрая се прибавят червен пипер, джиндживил, тъмния соев сос и сол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар