12.08.2013 г.

РИЗОТО С ПИЛЕ


200 г. пилешко филе
2 ч.ч. ориз
черен пипер
сол
1 к.ч. бяло вино
1 к.ч. готварска сметана
30 гр. кашкавал
5 с.л.олио
1 ч.ч. зеленчуков микс


Оризът се почиства и измива. Сварява се като се спазва пропорцията 1 ч.ч. ориз – 3 ч.ч. вода и 1 с.л. олио. След като се свари се измива в гевгир. След което се овкусява с черен пипер и сол.
Пилешкото филе се нарязва на хапки. Изпържа се в 2 с.л. олио. Когато е напълно готово се прибавя бяло вино и сметана.
Зеленчуковият микс се запържва в 2 с.л. олио. Прибавя се пилешкото филе и ориза. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар