29.12.2013 г.

ТЕЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ


6 телешки пържоли
1 глава лук
2 с.л. доматено пюре
1 настърган морков
1 глава нарязана целина
1 – 2 скилидки чесън
1 чаша червено вино
дафинов лист


Начукайте пържолите. Поръсете със сол и черен пипер. Оставете пържолите да престоят една нощ в хладилника. На следващия ден ги запържете до зачервяване.

Задушете нарязания лук. Прибавете доматеното пюре, дафиновия лист,настъргания морков, целината и чесъна. Разбъркайте и оставете да ври още 7 – 8 минути. Прибавете пържолите, една чаша червено вино и ½ чаша вода. Оставете да ври на слаб огън, докато всичко омекне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар