20.05.2014 г.

ТЕГЛЕНА БАНИЦА С ТИКВА



Продукти за тестото:

1 кг брашно
400 мл топла вода
1 ч.л. сол
1 ч.л.захар


За плънката:

Настъргана тиква
1 ч.ч. галета
1 ч.ч. смлени или счукани орехи
1 с.л. канела
захар


Брашното се пресява. Прави се кладенче и в него се поставя захар и сол. Постепенно се добавя топлата вода и се замесва тесто. Тестото няма да поеме цялото количество брашно.
 Полученото меко тесто се разделя на 6 топки. Всяка топка се разточва на кора с диаметър около 20 см и се намазва с олио. Така приготвените кори престояват около 10 минути за да се отпусне тестото.
Върху покривка всяко кръгче се разтегля с пръсти на финна кора. Дебелите крайща на кората се изрязват с нож.
Кората се поръсва с олио и плънка. Плънката се приготвя като се смесят  всички продукти. Ако е прекалено водна тиквата се добавят допълнително галета.

С помощта на покривката кората се навива на руло.

Готовите кори се подреждат в намазнена тава.  Преди печене баницата се намазва отгоре с олио.

Пече се на 180 ˚. Иазечената баница се напръсква с вода и покрива с кърпа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар