12.05.2014 г.

КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА БЕЗ СИРЕНЕ


 

1 кг сварени картофи   
1 глава лук
4 яйца
ситно нарязан магданоз
чубрица
черен пипер
сол
олио
галета

 
 
Сварените картофи се белят и мачкат с вилица. Прибавят се 3 яйца, настърган лук, магданоз, чубрица, черен пипер и сол. Всичко се омесва добре.

Количеството смес се разделя на топки с големина на яйце. Всяка топка се овалва в галета и леко се притиска с ръце. Потапя се в разбито яйце и се пържи в сгорещена мазнина.

Кюфтетата са готови когато придобият златист загар. Изваждат се върху домакинска хартия, за да поеме част от мазнината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар