15.05.2014 г.

ХЛЯБ С БОСИЛЕК


 
брашно 
400 мл топла вода
3 с.л. олио
½ кубче мая за хляб
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 с.л. разтопено масло
нарязан пресен босилек

 

Маята се разтваря в малко водата. Прибавят се захар и брашно. Получената каша се оставя да шупне.

Брашното се пресява. Прави се кладенче в което се поставят сол, 1 с.л. олио и шупналата мая. Замесва се тесто, като постепенно се прибавя останалата вода. Тестото е готово когато престане да лепи по ръцете.

Тестото се оставя да втаса до удвояване на обема си.

Разточва се кора с дебелина 1,5 см. Поръсва се масло и нарязан босилек. Навива се на руло и се усуква. Поставя се в намазнена тава.

Така приготвеният хляб трябва отново да втаса. След което се намазва с малко олио и се пече на 180˚.

Няма коментари:

Публикуване на коментар