16.05.2014 г.

КЮФТЕТА ОТ ТИКВИЧКИ СЪС СИРЕНЕ


1 кг. тиквички
копър
чесън
магданоз
настъргана глава лук
2 яйца
100 гр. сирене
галета

Тиквичките се измиват, обелват и настъргват на едро ренде. Посоляват се. Престояват 1 час, след което хубаво се отцеждат.
Прибавят се ситно нарязани магданоз и копър, яйца, настърган лук, счукан чесън и натрошено сирене. Всички продукти хубаво се омесват.
Получената смес се разделя на топки с големина на яйце. Всяка топка се овалва в галета и се пържи в предварително загрято олио.
Готовите кюфтета се изваждат върху кухненска хартия за да се отцеди мазнината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар