15.06.2014 г.

СЛАДКИШ С МАСЛЕНА ГЛАЗУРА




4 яйца
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
4 с.л. какао
1 ч.л. бакпулвер
ванилия


За глазурата:

200 г меко масло
½ ч.ч. пудра захар
ванилия
счукани орехови ядки

Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се какао, брашно, бакпулвер и ванилия. Получената кексова смес се изсипва в предварително намаслена и набрашнена тава. Пече се на 180˚ за 30 минути.

За глазурата се разбиват маслото, пудрата захар и ванилията.

Изпеченият и изстинал сладкиш се намазва с нея. Украсява се с ореховите ядки и се нарязва на квадрати.

Няма коментари:

Публикуване на коментар