8.06.2014 г.

КЮФТЕТА СЪС СОС



 
500 г кайма 
1 к.ч. ориз
1 яйце
2 глави лук
2 моркова
2-3 листа дафинов лист
сол
чубрица
2 с.л. брашно
2-3 с.л. доматено пюре
1 ч.л. червен пипер
черен пипер



Към каймата се добавя изчистеният и измит ориз, ситно нарязан лук, яйце и черен пипер. Омесва се хубаво. Оформят се кюфтета, които се овалват в брашно.

Запържват се нарязан лук и настъргани моркови. Когато лукът добие златист цвят се прибавя доматено пюре. Поръсва се 1 с.л. брашно и червен пипер. Разбърква се и се добавя вода. Така полученият сос трябва да заври преди да се пускат кюфтетата. Ако кюфтетата не са покрити със сос се долива още вода.

Ястието се вари на тих огън до готовност на кюфтетата. Овкусява се с дафинов лист, сол, чубрица и ситно нарязан пресен магданоз.


Няма коментари:

Публикуване на коментар