9.06.2014 г.

БАНИЦА С ПИЛЕ И БОСИЛЕК









1 пилешко филе 
200 г нарязани чушки
150 г нарязани гъби
босилек
масло
сол
1 пакет кори за баница
олио







Пилешкото филе се нарязва на дребни парченца и се пържи в олио до пълна готовност. Отделно се задушават нарязани гъби и чушки в масло. Когато омекнат се прибавя готовото пилешко филе и се овкусява със сол и босилек.
Вземат се две кори и се намасляват. Разстила се равномерно част от приготвената плънка. По желание може да се поръси настърган кашкавал. Корите се навиват на руло от по-тясната страна. Рулото се поставя в намаслена тавичка. Преминава се към следващите кори, до изчерпването на плънката.
Баницата се пече в предварително загрята фурна на 180°.


Няма коментари:

Публикуване на коментар