13.12.2015 г.

ЩРУДЕЛ




 
4 яйца 
1 ч.ч захар
2 ч.ч. ябълки нарязани на кубчета
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. бакпулвер
½ ч.ч.  счукани орехи
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. олио
1 ч.л. канела




Разбийте яйцата със захарта и постепенно прибавете олио. Смесете брашното с бакпулвер, сода за хляб и канела и добавете към яйчната смес. Накрая прибавете ябълките и орехите.
Готовата смес изсипете във форма предварително намазана с олио и поръсена с брашно /може да използвате хартия за печене/.
Печете сладкиша 20 минути на 100° без предварително да загрявате фурната. Увеличете температурата на фурната на 150° и печете 20 минути. Накрая увеличете на 200° и печете не повече от 10 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар