22.03.2016 г.

ЗЕЛЕНЧУКОВИ КЮФТЕТА (постни)




 
1 тиквичка
1 картоф
1 морков
1 малка глава лук
1 к.ч. бяло брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
1 скилидка чесън
½ връзка копър
1 връзка магданоз
1 к.ч. галета


Настържете на едро ренде тиквичката и я посолете. След 10 минути отцедете получения сок.
Настържете картофа, моркова и лука. Прибавете тиквичката, нарязания магданоз, копър и чесън. Към тази смес добавете брашно и сол.
Омесете всичко заедно. Оформете малки топки, които оваляйте в галета и поставете в тиган с гореща мазнина. Пържете до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар