3 яйца
100 г захар
150 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
5 с.л. прясно мляко
50 г натурален шоколад
1 ванилия
1 компот от ананас
500 г заквасена сметана
1 ч.ч.захар
желатин
2 с.л. коняк
100 г захар
150 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
5 с.л. прясно мляко
50 г натурален шоколад
1 ванилия
1 компот от ананас
500 г заквасена сметана
1 ч.ч.захар
желатин
2 с.л. коняк
Разбийте яйцата със захарта и бакпулвера до побеляване и прибавете пресятото брашно. Разтопете шоколада в млякото на котлона и ги прибавете към сместа. Изсипете сместа в тортена форма заслана с хартия. Печете на 170˚. Готовия блат разрежете на 3 части.
Пригответе желатина според
описанието на опаковката. Разбийте сметаната със захарта и добавете желатина. Разбъркайте
и оставете в хладилника да стегне.
Поставете 1 блат в тортена
форма. Напръскайте обилно с ананасов сок и коняк. Намажете със сметана и поставете
кубчета ананас. Повторете всичко за следващия блат. Покрийте с третия блат и
намажете обилно със сметана. Украса по желание.
Тортата престоява 1 нощ в
хладилника.
Няма коментари:
Публикуване на коментар