17.12.2011 г.

СЛАДКИШ С ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА



4 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. захар
½ ч.ч. олио
1 бакпулвер
2 ч.ч. брашно
кокосови стърготини


 
За глазурата: ½ ч.ч. прясно мляко, 60 гр масло, 1 с.л. какао, ½ ч.ч. захар
Яйцата се разбиват със захарта на пяна. Прибавя се олиото, брашното с бакпулвера и непрекъснато се разбърква. Приготвената смес се изсипва с тава намазана с олио и поръсена с брашно. Пече се около 35 мин. на 170°.
В съд подходящ за варене се поставят маслото, прясното мляко, захарта и какаото. След като заври сместа се отстранява от котлона.
Изстиналия сладкиш се нарязва на кубчета и се залива с глазурата. Поръсва се с кокосови стърготини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар