21.12.2011 г.

ТОРТА ЗА КАФЕ



1 ч.ч.  захар 
100 мл вода
1 ч.ч. смлени орехи
1 пакет бисквити
125 гр масло
1 ванилия
2 с.л. сладко
Фондан: 250 гр пудра захар
5 с.л. гореща вода
1 с.л. сок от лимон
1 с.л. масло
В подходящ  съд се варят водата и захарта, 2 минути и се отстраняват. След това се прибавя маслото и се бърка до получаване на хомогенна смес. Прибавят се орехите и начупените бисквити. Всичко се разбърква хубаво и се изсипва в съд покрит с фолио. Сместа се изравнява и престоява до пълно изстиване.
В подходящ съд се изсипва пудрата захар и постепенно се добавя горещата вода. Разбърква се до получаване на гъст захарен сироп. Прибавя се 1 с.л. сок от лимон и 1 с.л. масло. Така приготвеният фондан се изсипва върху бисквитената смес и се изравнява. Отгоре се декорира по желание.
Тортата е готова за консумация на следващия ден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар