15.12.2011 г.

БАКЛАВИЧКИ



1 пакет кори за баница
2 ч.ч. смлени орехи
1 ч.ч. галета
125 гр масло
За сиропа: 500 мл вода, 500 гр захар и сок от един лимон.

Смесват се галетата и смлените орехи. Маслото се разтопява.
Вземат се три кори едновременно. Най-горната се поръсва се с орехи и галета и 1 с.л. масло. Навиват се на стегнато руло откъм тясната страна. Полученото руло се нарязва на парчета с дебелина два пръста и се подрежда  в намаслена тавичка. Процедурата се повтаря с останалите кори.
Приготвената баклава се поръсва с разтопено масло и се пече на 160 -170° до зачервяване.
Кипват се водата и захарта и се варят 5 минути. Прибавя се лимоненият  сок. С горещия сироп се залива студената баклава.


Няма коментари:

Публикуване на коментар