7.06.2011 г.

Сладкиш "Негърче"

100 гр. масло /меко/
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 бакпулвер
1 ванилия
2 с.л. какао
1 к.ч. прясно мляко
1 ½ ч.ч. брашно
За заливка:
50 гр. натурален шоколад
25 гр. масло
3 ч.л. вода
1 с.л. пудра захар
Маслото се смесва със захарта и се разбива с миксер на пухкава смес. Прибавят се яйцата и прясното мляко. Накрая се добавя брашното смесено с бакпулвер, ванилия и какао. Получената гладка смес се изсипва в намаслена и набрашнена  правоъгълна или квадратна тавичка. Пече се около 40 мин. при температура 170°. Изпеченият блат се оставя да изстине.
В съд се поставя натрошеният шоколад, маслото, пудрата захар и водата. Загряват се на слаб огън при непрекъснато бъркане. Получената хомогенна смес се изсипва върху изстиналия сладкиш и се разнася равномерно. Сладкишът се нарязва на малки квадрати.

Няма коментари:

Публикуване на коментар