12.08.2011 г.

СВИНСКИ САЧ


500 г. свинско месо             
1-2 глава лук
5-6 броя гъби
1 тиквичка
4 чушки чушки
2-3 моркова моркови
4-5 с.л. олио
сол
подправки


Сачът се слага върху студен котлон. Загрява се на слаб огън. Намазва се с олио няколко пъти. В загряния сач поставям  месото нарязано на по-голями парчета. Към напълно готовото месо прибавям нарязаните: лук, чушки, гъби, моркови и тиквичка. Подправям с 1 л. зеленчукова пикантина и чубрица. Готовият сач поднасям на поставка.

9.08.2011 г.

ТУТМАНИК С ЦАРЕВИЧНО БРАШНО









3 яйца                               
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ч.л. сол
300 гр. сирене
3 ч.ч царевично брашно








Яйцата се разбъркват. Прибавят се киселото мляко, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. сода и  царевичното брашното.Трябва да получите гъста каша в която се прибавя натрошено сирене. Получената смес се изсипва в намаслена тава и се пече на 180°.

БУХТИ С КИСЕЛО МЛЯКО





2 яйца
1 кофичка кисело мляко
3-4 с.л. захар
1 щипка сол
1 ч.л. сода
3 ч.ч. брашно

 олио за пържене






Яйцата се разбъркват със захарта. Прибавят се киселото мляко, щипка сол, 1 ч.л. сода и брашното. Тестото трябва да бъде гъсто. Ако не е  се добавя още брашно. Пържат се в дълбок тиган с по-голямо количество олио. Изваждат се върху кухненска хартия за да попие излишната мазнина.