28.12.2013 г.

ТОРТА С АНАНАС



3 яйца
100 г захар
150 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
5 с.л. прясно мляко
50 г натурален шоколад
1 ванилия
1 компот от ананас
500 г заквасена сметана
1 ч.ч.захар
желатин
2 с.л. коняк


Разбийте яйцата със захарта и бакпулвера до побеляване и прибавете пресятото брашно. Разтопете шоколада в млякото на котлона и ги прибавете към сместа. Изсипете сместа в тортена форма заслана с хартия. Печете на 170˚. Готовия блат разрежете на 3 части.

Пригответе желатина според описанието на опаковката. Разбийте сметаната със захарта и добавете желатина. Разбъркайте и оставете в хладилника да стегне.

Поставете 1 блат в тортена форма. Напръскайте обилно с ананасов сок и коняк. Намажете със сметана и поставете кубчета ананас. Повторете всичко за следващия блат. Покрийте с третия блат и намажете обилно със сметана. Украса по желание.

Тортата престоява 1 нощ в хладилника.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар