1.07.2011 г.

КЮФТЕТА ОТ ГЪБИ

 
 
1 кг. гъби /печурки или рижика/
1 яйце
1 глава лук
1 връзка копър
1 връзка магданоз
1 ч.л. черен пипер
галета
сол
1 с.л. оцет


 
Гъбите се сваряват с 1 с.л. оцет и 1 ч.л. сол. Поставят се в съд със студена вода. Отцеждат се и се смилат с машинка за мелене на месо или с чопър. Така приготвената кайма от гъби може дори да се замрази.
Към гъбената кайма се прибавят яйцата, ситно нарязания магданоз и копър,, настъргания лук, черен пипер, галета и сол. Всичко се омесва до получаване на гладка смес. Оформят се малки кюфтета, които се овалват в галета и се пържат в сгорещена мазнина.


Няма коментари:

Публикуване на коментар