3.06.2011 г.

Пълнени тиквички с бекон

4 тиквички
4-5 с.л. олио или зехтин
3 скилидки чесън
100 гр. бекон
1, ½ ч.ч. домати
50 гр. кашкавал
черен пипер
сол
магданоз
кисело мляко
Тиквичките  се разрязват по дължина на две части. С лъжица се издълбава вътрешността.
В тиган се задушава чесъна. Прибавя се нарязаната на кубчета вътрешност на тиквичките, парченцата бекон и доматите. Подправя се с черен пипер и сол. С тази смес се пълнят тиквичките и се запичат на 180°. След около 20 мин. се изваждат и поръсват с настърган кашкавал. Отново се запичат до златисто.
Сервират се с млечен сос: Разбива се кисело мляко със сол и магданоз.